00:00 - 14. september 2018

Benbrudd? Ingen hindring

Høyres Heidi Nordby Lunde vil ha redusert sykelønn som valgkampsak. Det er det knapt noen andre som vil, eller tør, heller ikke hennes eget parti.

Standhaftig: «Den som går på jobb med vond hals skal få litt mer igjen enn en som blir hjemme med vond hals.» Dette har stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde vært opptatt av helt siden hun var bedre kjent som bloggeren Vampus. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

– Fin morgen, sola skinner. Skal vi kalle oss syke og ta en havnepromenade i stedet for å gå på jobb? Lønnen blir den samme uansett.

– Hvorfor kommer folk med sånne åpenbare hentydninger til skulking når jeg snakker om disse tingene? Debatt om sykelønn blir alltid kjørt inn i et spor hvor det handler om at jeg anklager folk, mens det jeg snakker om er å endre dette systemet vi har som faktisk skyver folk ut av arbeidslivet.

– Det var bare et dårlig forsøk på å unngå at dette blir kjedelig.

Annonse