00:00 - 21. september 2018

Barna er ikke problemet

Det er ikke de unges skyld at Norge ikke er i verdenstoppen i fotball, mener Lise Klaveness, ny direktør for eliteavdelingen i Norges Fotballforbund (NFF). 

På hjemmebane: Lise Klaveness er den nye direktøren for eliteavdelingen i Norges Fotballforbund. Den tidligere juristen avslører at hun er nerdete opptatt av maktfordelingsprinsippene i samfunnet.

– Jeg går ikke til denne jobben med en innstilling om at årsaken til svakere resultater på toppnivå ligger i barnefotballen, sier Lise Klaveness.

Det skulle egentlig ikke være nødvendig at en ny direktør for elitefotball i Norges Fotballforbund (NFF) sier dette. Men mønsteret har ligget der lenge. Når herrelandslaget ikke kvalifiserer seg til EM og VM, har apparatet rundt pekt på barnefotballen. Der ligger problemet, mens i elitefotballen er alt på stell. Et eksempel er landslagets assistenttrener Per Joar Hansens rundreise etter at vi tapte 0–3 mot Tyskland i 2016, da han besøkte en rekke land for å lære. Hva fikk vi høre? En velkjent, halvkvedet vise om Ajax, og masse kritikk av at norsk barnefotball ikke holder sportslig mål. Ikke pakk ungene inn i bomull, var blant oppfordringene fra Hansen. 

– Men det henger jo sammen, presiserer juristen og eks-toppspilleren Klaveness.

Annonse