Annonse
09:10 - 07. september 2018

4 ting du må vite om Harald Stanghelle

«Slutter i Aftenposten», tvitret han tirsdag, og ga Schibsted frisk refs i det samme. Vi møter ham i håp om mer.

Levemann: – Jeg er en av dem som «tilstår at jeg har levet», sier Harald Stanghelle, men det som forbauser oss mer, er at han giftet seg inn i Gerhardsenslekten.
Annonse

– At du slutter i jobben som redaktør i Aftenposten er ikke så forunderlig, siden du er blitt 62 år. Men at du benytter anledningen til å kritisere Schibsted offentlig, det var forfriskende. Konsernet sulteforer Aftenposten?

– Aftenposten er ikke sulteforet, men jeg har gitt uttrykk for at det er et sprik mellom Aftenpostens rammevilkår og det Schibsteds ledelse liker å snakke om ved festlige anledninger, nemlig satsingen på kvalitetsjournalistikk. Jeg har tidligere påpekt det direkte overfor ledelsen i Schibsted og skriftlig i brev til konsernsjefen. Jeg har pekt på to tall: Vi har nedbemannet med 118 i redaksjonen de siste seks årene. I de samme årene har vi sørget for 874 millioner i overskudd fra Aftenposten til Schibsted. Medie-Norge har vært i krise, ja, men de to tallene sett sammen er for meg talende.

– Hva har konsernsjef Rolv Erik Ryssdal svart?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt