Annonse
11:25 - 03. august 2018

Vi er så redde for å angre at vi sveiper videre

Hvorfor er det så vanskelig å finne «den rette» på datingapper? En ny hovedoppgave sitter på noe av svaret.

Froskesjekking: På froskenes sjekkemarked, er det kvekking som gjelder. Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix
Annonse

Sveip. Match. Chat. Aldri har vi hatt så mange muligheter til å finne oss en kjæreste. Med datingapper som Tinder og Happn er en ny date bare et sveip unna. Likevel er det mange som ikke klarer å finne noen. De sveiper og sveiper, måneder i strekk, får både matcher og dater, men treffer ingen det klaffer med. Hvorfor er det så vanskelig, når vi har mulighet til å velge og vrake i potensielle partnere?

Psykologstudent Halldis Krossøy tror vi rett og slett har fått for mange å velge mellom. I sin ferske hovedoppgave undersøker hun de psykologiske mekanismene som trer inn i valgsituasjoner. Forskere har påvist at kjøpssituasjoner med for mange valg kan føre til «valgbelastning». Kjøperen blir handlingslammet og lar til slutt være å velge.

– Hvis du har et ønske om å finne deg en ny bikini, kan det bli vanskelig å velge hvis du har 50 å velge mellom, sammenliknet med om du har fem, sier Krossøy.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt