Annonse
00:00 - 10. august 2018

Ut av isolasjonen

Historiker Mohammad M. Izadi tror nordmenn kan ha godt av å reise til Iran og gjøre seg opp sine egne meninger om landet.

Nyanser: Mohammad M. Izadi er opptatt av å få frem flere historier om Iran.
Annonse

– Du holder på å skrive bok om forholdet mellom Norge og Iran. Hvordan tror du oppstusset Per Sandberg og Bahareh Letnes har stelt i stand kan påvirke båndene mellom de to landene?

– Jeg tror at iranske myndigheter er begeistret for at en norsk statsråd har reist til Iran. De første dagene skrøt han uhemmet av landet, før han etter hvert begynte å kritisere. Sandberg er uansett et godt eksempel på at man endrer syn på Iran om man besøker landet. Det har Teheran ønsket å få frem, og nå har de fått et veldig synlig bevis. Om det vil ha noe å si for forholdet videre, gjenstår å se.

– I arbeidet med boken har du intervjuet en rekke personer i det iranske utenrikspolitiske apparatet. Hva slags inntrykk har du av hvordan Iran jobber med politisk påvirkning i Norge?

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt