Annonse
00:00 - 10. august 2018

Ut av isolasjonen

Historiker Mohammad M. Izadi tror nordmenn kan ha godt av å reise til Iran og gjøre seg opp sine egne meninger om landet.

Nyanser: Mohammad M. Izadi er opptatt av å få frem flere historier om Iran.
Annonse

– Du holder på å skrive bok om forholdet mellom Norge og Iran. Hvordan tror du oppstusset Per Sandberg og Bahareh Letnes har stelt i stand kan påvirke båndene mellom de to landene?

– Jeg tror at iranske myndigheter er begeistret for at en norsk statsråd har reist til Iran. De første dagene skrøt han uhemmet av landet, før han etter hvert begynte å kritisere. Sandberg er uansett et godt eksempel på at man endrer syn på Iran om man besøker landet. Det har Teheran ønsket å få frem, og nå har de fått et veldig synlig bevis. Om det vil ha noe å si for forholdet videre, gjenstår å se.

– I arbeidet med boken har du intervjuet en rekke personer i det iranske utenrikspolitiske apparatet. Hva slags inntrykk har du av hvordan Iran jobber med politisk påvirkning i Norge?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.