Annonse
00:00 - 24. august 2018

Molde-saken er en ubehagelig konsekvens av vår velfungerende rettsstat, skriver Markus Slettholm.

Molde-saken er en ubehagelig konsekvens av vår velfungerende rettsstat, skriver Markus Slettholm.

Annonse

Fotballtribunen er et forunderlig vakkert sted. Skulder ved skulder, i regn og solskinn, sommer som vinter, står advokater, anleggsarbeidere, prester og universitetsprofessorer i like trøyer mens de roper, hytter med neven, banner og svetter. Midt blant denne menneskelige buketten, i mitt tilfelle ikledd kongeblå Vålerenga-trøye, befinner jeg meg med jevne mellomrom. Riktignok sjeldnere og sjeldnere med årene, men rett som det er tar jeg meg selv i å synge med på «Hva gjør du med batongen, kjære snut? Inn og ut!», «Etter matchen skarru dø» eller «Vi drar til Bergen kun for å slåss». For noen av oss er det bare artig banter, og det er unektelig gøy å se den klink edru barneskolelæreren med tre barn delta i denne snurrige deloffentligheten vi kaller supportertribunen på Intility Arena.

Denne våren har supportertribuner i det ganske land – ikke bare min foretrukne på Valle Hovin, men også arenaer som Lerkendal og Åråsen – rettet sine rop og bannere bort fra den vante, vennskapelige «hetsen» av motstanderklubben og i stedet mot én spiller. Ut med «Ære være Enga» og «Troillungan», inn med bannere som «Sex krever samtykke – håper du mister såpestykket», «På Molde spiller en voldtektsmann – dere eier ikke skam!» og «Molde scorer – kun når andre sover». Vålerenga-fansene avslørte også «voldtektsmannens» identitet under hjemmekampen mot Molde i april. Denne uken ble han frikjent i tingretten. Hva skjedde, egentlig? 

For å begynne å forstå saken, må vi tilbake til natt til 14. mai 2017. Én side av historien går som følger:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt