00:00 - 24. august 2018

– Men det gikk jo bra!

Ungdommen er fortapt, enten er de for flinke, eller så er de deppa. Sånn er nyhetsbildet ved skolestart. Hold tåta. La oss heller høre på Matias (16). 

Tilbakeblikk: – Da jeg skulle begynne i første klasse, følte jeg vel at den lekingen fra barnehagen begynte å bli litt brukt opp, sier Matias Velldal. Morgenbladet intervjuet ham den gangen. «Siste klasse er jo syvende», sa han da. Nå er han i gang på Elvebakken videregående.

Da Matias Velldal begynte på skolen som seksåring, ble han intervjuet her i avisen. Han gledet seg til å lære å telle til tusen. Han ville enten bli vulkanforsker eller jobbe på Kiwi, og så var han spent på hvordan det ville gå på skolen, «for jeg har jo aldri gjort det før, så jeg vet ikke om det går bra», som han sa. Ti år senere møter vi Matias tredje dag på videregående. Hva mener han, som har erfaring, om skolestart for seksåringer, om mobiltelefonforbud og prestasjonspress? Men først: Gikk det bra?

– Ja, det gikk vel bra.

– På hvilken måte da?

Annonse