Annonse
00:00 - 10. august 2018

Hvordan kan et brudd i hoften gjøre deg psykotisk?

Unge forskere kan være i ferd med å endre geriatriens lave status. 

Særlig skrøpelige eldre er lite utforsket: Oslo Delirium Research Group er en av bare en håndfull grupper i verden som driver med forskning på delirium. Illustrasjonsfoto: Getty Images
Annonse

– Hva er delirium?

– En akutt forvirringstilstand. Det vil si at man får en raskt endret mental funksjon i forbindelse med annen sykdom, for eksempel en lungebetennelse eller etter en operasjon. Man får påvirket bevissthetsnivå, og dårligere oppmerksomhet. Gjerne vet man ikke helt hvor man er, og man husker kanskje ikke hva som har skjedd. Noen får også vrangforestillinger eller hallusinasjoner.

– Det skjer altså utelukkende i forbindelse med andre sykdommer eller operasjoner?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
2000,-
per år
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer alt stoffet du finner i papiravisen, i tillegg til saker du kun finner på nett. Du har også tilgang til eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.