Annonse
00:00 - 31. august 2018

Grønn omstilling

Medieinteressen var enorm da «norgeshistoriens største kontrollsak» fortsatte denne uken.

Annonse

For andre gang samlet aktørene seg i høringssalen for å gå gjennom Riksrevisjonens rapport om feil og mangler i sikkerhet og beredskap. Kommentatorene gledet seg spesielt til forklaringen fra den hovedtiltalte, en 57 år gammel statsminister fra Bergen. Hadde hun feilinformert Stortinget? Sist saken var oppe, forklarte hun seg nemlig slik: «Altså, jeg vet at alt er i sin skjønneste orden, og nå må Stortinget passe munnen sin og slutte å oppføre seg som en liten friskus.»

Hun viste den gang også til at «alt var grønt», med henvisning til et regneark. Senere har det kommet frem at Politidirektoratet allerede i 2015 orienterte regjeringen om at byggene ikke var sikret, selv om det lyste grønt fra arket.

– Disse forklaringene er suspekte, jeg skjønner det. Men det er slik politikere snakker, forklarte statsministeren, som risikerer syv års mistillit dersom kontrollkomiteen finner henne udugelig.

Annonse