Annonse
00:00 - 17. august 2018

Fra Arendal til Ankara

Annonse

Det svenske partiet Sverigedemokraterna (SD) ble invitert til å delta i debatt om innvandring på Arendalsuka denne uken, sammen med blant andre Oslo-ordfører Raymond Johansen (Ap) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Da ble det endelig dags for å diskutere ikke bare om det finnes svenske tilstander i Norge, men om det virkelig også er svenske tilstander i Sverige? SDs utsending, Aron Emilsson, mente lite overraskende at ja, det er svenske tilstander i Sverige, og refererte til bilbrannene i Göteborg og Borås denne uken. Johansen mente det ikke er svenske tilstander i Sverige, og at SD forvrenger bildet av landet. Wara på sin side hevdet at vi kan takke regjeringen hans for at vi ikke har svenske tilstander i Norge. Johansen svarte at han heller kunne takke Tyrkias president Erdogan, som sørger for å bremse antallet asylsøkere som kommer til Norge. Ingen svarte imidlertid på det store spørsmålet: Er det svenske tilstander i Tyrkia nå?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse