Annonse
00:00 - 31. august 2018

Fem forslag

Hva vil avkolonisering av pensum si i praksis? Vi ba om forslag til bøker som bør bli pensum.

Annonse

HISTORIE

Ranajit Guha: «Prose of Counterinsurgency» (artikkel i Selected Subaltern Studies, 1988)

Artikkelen handler om ulike forsøk på å skrive historie om oppstander i India på 1800-tallet. Den viser hvordan drivkraften bak dem, det som fikk mennesker til å reise seg og ta del i dramatiske og farlige handlinger, alltid har unnsluppet ettertidens beskrivelser. Jeg har vært med på å undervise over denne teksten på masterstudiet i historie og skulle gjerne sett at den ble lest av enda flere. Den viser skarpt hvordan historiefaget ikke bare dreier seg om å vite så mye som mulig om fortiden, men om å reflektere over hvordan selve måten vi vet på, er formende for kunnskap, analyse, og politikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse