Annonse
00:00 - 31. august 2018

Fem forslag

Hva vil avkolonisering av pensum si i praksis? Vi ba om forslag til bøker som bør bli pensum.

Annonse

HISTORIE

Ranajit Guha: «Prose of Counterinsurgency» (artikkel i Selected Subaltern Studies, 1988)

Artikkelen handler om ulike forsøk på å skrive historie om oppstander i India på 1800-tallet. Den viser hvordan drivkraften bak dem, det som fikk mennesker til å reise seg og ta del i dramatiske og farlige handlinger, alltid har unnsluppet ettertidens beskrivelser. Jeg har vært med på å undervise over denne teksten på masterstudiet i historie og skulle gjerne sett at den ble lest av enda flere. Den viser skarpt hvordan historiefaget ikke bare dreier seg om å vite så mye som mulig om fortiden, men om å reflektere over hvordan selve måten vi vet på, er formende for kunnskap, analyse, og politikk.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt