Annonse
10:12 - 30. august 2018

Dypt tenkt om #metoo og makt

Annonse

Metoo preger og plager fortsatt akademia, både i Norge og i USA. Som nevnt her i forrige uke: Hvordan skal man forstå en skeiv feminist-professor (Avital Ronell ved New York University) som anklages for trakassering av hennes skeive, mannlige student? I en tekst på The New Yorkers nettsidertenker skribent Masha Gessen denne uken krystallklart om spørsmålene saken – og hele metoo-bevegelsen – reiser: Hvordan kobler sex til makt og kjønn, hvilket rom er det for nyanser? Det er tross alt akademia som må tenke høyt, ikke bare fordømme høylytt (selv om det er nok fordømmelse av Ronell i teksten). Vel verdt lesetiden for dem som ønsker at metoo skal bli, i Gessens ord, «en faktisk revolusjon, og ikke bare en serie forsøk på straff».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.