00:00 - 24. august 2018

Det skulle vært en lek

– Dette er en historie om galskapen i å inngå kompromisser ingen vet konsekvensene av, sier skoleforsker Peder Haug. Hvordan Stortingets løfte om lek ble til en reform ingen er fornøyd med.

Skolestart: Mandag 20. august begynte Anna Friis-Halso i første klasse på Lakkegata skole.

«Jeg gleder meg, jeg! Gleder meg til å se hvordan det ser ut i klasserommet. Der det er mange pulter og sånn.»

Anna Friis-Halso er fem og et halvt år. Mandag morgen sto hun og ventet på rektor i skolegården utenfor Lakkegata skole i Oslo. På vei til skolen hadde hun vært mest stille. På skuldrene til pappa Ove Skaug Halsos, med en lokk av blondt hår i munnen, stirret hun bort mot den gamle barnehagen langs skoleveien og sa at hun egentlig savnet den litt.

Men da venninnen Vera kom løpende, var dette brått glemt. Hånd i hånd med venninnen var det ikke tegn til nøling på vei inn porten til skolegården. Det vil si, ikke hos barna. «Det blir vel ikke så mye undervisning ennå», kom det spørrende fra faren til Vera, som dannet baktropp med Halsos.

Annonse