Annonse
13:43 - 07. august 2018

– Det blir bare verre og verre

Arrestasjonen av fotograf og aktivist Shahidul Alam er et tegn på at regjeringen strammer grepet om landets dissidenter, sier kollegaene hans.

Arrestert: Shahidul Alam blir eskortert av politimenn til rettssalen mandag 6. august. Da politiet hentet ham kvelden før, var begrunnelsen at han hadde ytret «provoserende kommentarer». Foto: Munir Uz Zaman / AFP / NTB scanpix
Annonse

Litt over klokken ti søndag kveld ble fotograf og aktivist Shahidul Alam arrestert av rundt 20 sivilkledte politimenn, etter å ha kritisert regjeringen i et intervju på Al Jazeera. 63-åringen var hjemme hos seg selv i hovedstaden da han ble pågrepet. I går ble han stilt for retten.

– Han var så forslått at han ikke kunne stå på bena, sier Rezaur Rahman, kollega i billedbyrået Drik, på telefon fra Dhaka.

– Det eneste han fikk sagt var at de hadde vasket klærne hans så ikke blodet skulle synes.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.