Annonse
00:00 - 10. august 2018

Denne planeten er ikke stor nok til å bjeffe

Annonse

Å temme ulver for å ha vakt ved bålet var en god idé. Nå? Ikke så smart. Mer enn 300 millioner hunder holdes som kjæledyr. Maten de spiser fører til utslipp av minst 100 millioner tonn CO2-ekvivalenter av metan og lystgass – tilsvarende 400 ganger Norges årlige utslipp av disse klimagassene. Mennesker som er redd for hunder må bare finne seg i at dyrene okkuperer fortau og offentlig transport. Redselen er ikke irrasjonell: I USA blir 4,5 millioner mennesker bitt av hund hvert år, hvorav 900 000 ender med sårinfeksjon. 20-30 mennesker dør hvert år, og flertallet er barn under ti år. En svensk ungdom døde av hundebitt senest 28. juli i år. I tillegg blir stadig flere allergisk mot bikkjene. Mainstream media tør ikke å skrive om det,  men du leste det her først: Hunder kommer til å bli forbudt. Mjau!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Fra Norges hovedstad er det ikke mulig å komme seg ut i Europa med tog om sommeren. Det har vi nå nesten vent oss til. Men fra Trondheim går det an. Man kan for eksempel kjøre Vy-tog…»