00:00 - 24. august 2018

Alle presidentens dømte menn

Donald Trumps administrasjon er historiens mest korrupte, sier USA-viter Hilde Restad etter nok en skandaleuke.

Denne gangen er det annerledes: Når skal USA-forskere egentlig rekke å skrive tidsskriftartikler, undrer førsteamanuensis Hilde Restad – «vi sitter jo bare limt til Twitter». Men denne ukens skandale forsvinner ikke så lett, tror hun.

– Tirsdag var stemningen «herregud, nå er det skikkelig skandale for Trump». Men vi skriver torsdag nå, og allerede tenker jeg: var det egentlig så viktig?

– Ja, det var det. Men vi lever i to universer: Journalister, statsvitere og politikere er vant til å leve i det vanlige universet, hvor du ikke får lov til å være korrupt, hvor du ikke får lov å lyve, hvor det skal straffe seg. Så ser Trump ut til å leve i et annet univers.

– For å ta Trumps tidligere advokat Michael Cohen først: Han har tilstått å ha brukt valgkamppenger på ulovlige måter, for å betale Trumps elskerinner for å ikke snakke til mediene, og at Trump beordret det.

Annonse