Annonse
00:00 - 24. august 2018

Alle presidentens dømte menn

Donald Trumps administrasjon er historiens mest korrupte, sier USA-viter Hilde Restad etter nok en skandaleuke.

Denne gangen er det annerledes: Når skal USA-forskere egentlig rekke å skrive tidsskriftartikler, undrer førsteamanuensis Hilde Restad – «vi sitter jo bare limt til Twitter». Men denne ukens skandale forsvinner ikke så lett, tror hun.
Annonse

– Tirsdag var stemningen «herregud, nå er det skikkelig skandale for Trump». Men vi skriver torsdag nå, og allerede tenker jeg: var det egentlig så viktig?

– Ja, det var det. Men vi lever i to universer: Journalister, statsvitere og politikere er vant til å leve i det vanlige universet, hvor du ikke får lov til å være korrupt, hvor du ikke får lov å lyve, hvor det skal straffe seg. Så ser Trump ut til å leve i et annet univers.

– For å ta Trumps tidligere advokat Michael Cohen først: Han har tilstått å ha brukt valgkamppenger på ulovlige måter, for å betale Trumps elskerinner for å ikke snakke til mediene, og at Trump beordret det.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt