Annonse
00:00 - 10. august 2018

Alle partier venter i spenning på om KrF blir alliert eller motstander, skriver Aslak Bonde.

Alle partier venter i spenning på om KrF blir alliert eller motstander, skriver Aslak Bonde.

 

Annonse

Tirsdag dras den politiske høsten i gang med Arendalsukas tradisjonelle partilederdebatt. Det er ingen dristig spådom at KrF-leder Knut Arild Hareide vil få spørsmål om hvilken blokk han vil knytte seg til: Blå eller rød, eller vil han heller fortsette å være fristilt mellom blokkene? Det er også sannsynlig at han vil uttale seg slik at han blir tolket i ulike retninger. Etter den avsluttende pressekonferansen før sommerferien, var det medieoppslag som gikk i alle tre mulige retninger. Hareide er bevisst uklar fordi han vil at debatten internt i partiet skal være mest mulig fri.

Slik har det vært lenge – offentlighetens søkelys har helt siden valget for elleve måneder siden vært rettet mot Kristelig Folkeparti. Det er KrF som har hovedansvaret for at det siste politiske året har vært så uvanlig. Partiets fristilling fra den borgerlige alliansen har ført til at hele Stortinget har vært i en slags limbo-tilstand. Maktbalansene har ikke bare skiftet fra sak til sak, men fra merknad til merknad i stortingsinnstillingene.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.