Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Turistiske klassikere

Norsk litteratur, oppdatert for kulturturister.

Annonse

Turistene som kommer til Norge er av feil sort og kommer til feil sted på feil måte. Ellers finner de ikke frem i det hele tatt. I Lofotposten torsdag fortviler Ellen Sirup Triumf fra Kautokeino over at det ikke er skiltet så turistene finner frem til Svolvær torg. I Bergensavisen samme dag, fastslår eksbyråd Henning Warloe at Fisketorget er et «visuelt helvete» som ikke tiltrekker kvalitetsturister. 

Samtidig melder Klassekampen både at bergensere raser mot cruiseskip-eksos (det er usikkert om Warloe er en av disse bergenserne), og at samarbeidsrådet for kultur og reiseliv henger i stroppen for å gjøre landet mer attraktivt for kulturelle turister. Rådets leder, Geir Fuglestad, er blant annet inspirert av Nederland, som «har gjort vanvittig mye ut av van Gogh», slik han formulerer det. Det skulle kanskje bare mangle, ettersom van Gogh døde på mentalsykehus.

Én mulighet for å lokke disse forjettede gjestene hit, kan være å forsyne dem med turisttilpassede versjoner av norske bøker. Her er et lite knippe.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse