Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Sølvguttene vendte hjem

Vi var der da landslaget kom hjem, og møtte både en gammel trener og en gammel helt.

Sølvguttene. Kroatias landslag ble tatt imot som helter i hovedstaden Zagreb mandag. På bussen var også en kontroversiell musiker som ga feiringen en bismak for mange kroater. Foto: Sandra Simunovic / NTB scanpix
Annonse

Sampioni. Det skriker titusenvis av kroater mot landslaget på Zagrebs største plass mandag kveld. Spillerne sees så vidt i tåken av bluss, konfetti, kruttrøyk og flammer. Sampioni! – mestere! runger det mellom arkitekturen fra 1800-tallet, selv om Kroatia dagen i forveien tapte VM-finalen mot Frankrike, og fikk sølv, ikke gull.

De hylles som vinnere, men fortjener de heltestatusen? Denne uken har det vært intense debatter i Kroatia om nasjonalismen som virvles opp av VM-suksessen. 

Én etter én blir spillerne ropt opp på scenen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.