Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Sølvguttene vendte hjem

Vi var der da landslaget kom hjem, og møtte både en gammel trener og en gammel helt.

Sølvguttene. Kroatias landslag ble tatt imot som helter i hovedstaden Zagreb mandag. På bussen var også en kontroversiell musiker som ga feiringen en bismak for mange kroater. Foto: Sandra Simunovic / NTB scanpix
Annonse

Sampioni. Det skriker titusenvis av kroater mot landslaget på Zagrebs største plass mandag kveld. Spillerne sees så vidt i tåken av bluss, konfetti, kruttrøyk og flammer. Sampioni! – mestere! runger det mellom arkitekturen fra 1800-tallet, selv om Kroatia dagen i forveien tapte VM-finalen mot Frankrike, og fikk sølv, ikke gull.

De hylles som vinnere, men fortjener de heltestatusen? Denne uken har det vært intense debatter i Kroatia om nasjonalismen som virvles opp av VM-suksessen. 

Én etter én blir spillerne ropt opp på scenen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt