Annonse
00:00 - 27. juli 2018

Ridderen av de tapte slag

Flere må orke å kjempe kamper de er dømt til å tape, sier Lawrence Lessig, Harvard-professoren som allerede i forrige århundre advarte mot at internett kunne true demokratiet.

Ikke veldig optimistisk: Jussprofessor Lawrence Lessig innser at internetts ødeleggende virkning på demokratiet er kommet langt. Men han kjemper likevel i mot, motivert av en dyp kjærlighet til en samfunnsmodell der mennesker har like rettigheter.
Annonse

– Om legen hadde sagt at din seks år gamle sønn hadde en dødelig hjernesvulst, det er ikke mer å gjøre, ville du ha latt være å gjøre noe?

Jussprofessoren Lawrence Lessig svarer raskt på sitt eget spørsmål:

– Selvfølgelig ikke. Du ville ha gjort alt i din makt, det er det kjærlighet betyr. Det er slik jeg har det med kampen for demokratiet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.