Annonse
00:00 - 27. juli 2018

Ridderen av de tapte slag

Flere må orke å kjempe kamper de er dømt til å tape, sier Lawrence Lessig, Harvard-professoren som allerede i forrige århundre advarte mot at internett kunne true demokratiet.

Ikke veldig optimistisk: Jussprofessor Lawrence Lessig innser at internetts ødeleggende virkning på demokratiet er kommet langt. Men han kjemper likevel i mot, motivert av en dyp kjærlighet til en samfunnsmodell der mennesker har like rettigheter.
Annonse

– Om legen hadde sagt at din seks år gamle sønn hadde en dødelig hjernesvulst, det er ikke mer å gjøre, ville du ha latt være å gjøre noe?

Jussprofessoren Lawrence Lessig svarer raskt på sitt eget spørsmål:

– Selvfølgelig ikke. Du ville ha gjort alt i din makt, det er det kjærlighet betyr. Det er slik jeg har det med kampen for demokratiet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«20. januar 2009 plasserte nybakte foreldre over hele kloden sine håpefulle ved tv-skjermen og fotograferte de nye verdensborgerne foran bildene alle ville tro på: av USAs nyvalgte…»