00:00 - 06. juli 2018

Nye navn for nye Norge

Norske bykart tegnes på nytt. Her er adressene.

Nye bydeler popper nå opp i nedlagte slamdeponier, oljeterminaler og grustak over det ganske land. Lokale politikere har sitt svare strev med å finne ut hva alle gatene og plassene skal hete. Kongen og Tordenskiold har allerede fått sitt i de fleste byer, og det er tross alt bare én bygning hvert sted som kan hete InterCityMetroSignal#Urban#TowerPanorama. Derfor har margredaksjonen satt sammen et fiks ferdig sett av adresser som kan plasseres hvor som helst, med noen lokale tilpasninger.

May-Britt og Edvard Mosers gate må være lett å finne, siden de fant stedsansen. Mer kronglete er det å komme frem til Der-ingen-skulle-tru-at-nokon-kunne-bu-teigen, særlig hvis man tar omveien om Minutt-for-minutt-kleiva.

Den internasjonale turistattraksjonen Morten Harkets park ser strømlinjeformet ut, men blir forvirrende på et kosmisk nivå hvis man leser skiltene. Karl Ove Knausgårds vei er lang og tidvis utmattende, men fra enkelte høydedrag kan man se helt til Amerika. Kygosmauet kommer brått på og går bratt oppover. Enkelte synes den tropiske beplantningen blir litt i overkant, men de kan avreagere i Norsk-på-norsk-tråkket, som er så jordnært at plantene har roots i stedet for røtter.

Annonse