Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Misunnelige italienere

Annonse

Italia, fem ganger fotball-VM-vinner, var ikke med i VM-sluttspillet i år, og bitterheten over å bli slått ut av Sverige, blir nå øst ut over det franske vinnerlaget. Sosiale medier flommer over av rasistiske uttalelser, og store medier følger opp. I Corriere della Sera beskrives det franske laget som «et lag med afrikanske mestere blandet med noen veldig gode hvite spillere». Samme avis fastslo i en meningsmåling at 90 prosent av italienerne støttet Kroatia i finalen. La Repubblica slår opp at «Afrika vant». Italias eneste mørkhudede spiller heter Mario Balotelli, som jevnlig utsettes for rasisme av hjemmefansen, melder BFMTV.  

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse