Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Midt i flammene

Brannsjef Ole Christian Torgalsbøen i Halden og Aremark har hatt flere skogbranner den siste uken enn de forrige seksten årene til sammen.

Ikke helt utbrent: – Vi har ikke beordret noen tilbake fra ferie, men heller spurt «kunne det passe å komme en tur og slukke en skogbrann», sier brannsjef Ole Christian Torgalsbøen. Her på et brannfelt ved Remnevannet i Aremark kommune.
Annonse

– Har det vært en stressende sommer?

– Det har vært en ekstrem sommer. Vi i brannvesenet har aldri opplevd maken. Vi har hatt seksten branner nå på åtte dager, og det er flere skogbranner enn det har vært i Halden de siste ti årene. Vi er den kommunen i Østfold som har vært hardest rammet. Det er sånn at brannvesenet er dimensjonert etter antall innbyggere i kommunen, men en liten kommune med få innbyggere kan jo ha de største skogene. Så jeg har vært mye ute i skogen. Jeg fikk ikke med meg hvem som hadde vunnet VM i fotball før tirsdag formiddag, for å si det sånn!

– Hva var det som skjedde med denne brannen vi ser herjingene til her?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt