Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Midt i flammene

Brannsjef Ole Christian Torgalsbøen i Halden og Aremark har hatt flere skogbranner den siste uken enn de forrige seksten årene til sammen.

Ikke helt utbrent: – Vi har ikke beordret noen tilbake fra ferie, men heller spurt «kunne det passe å komme en tur og slukke en skogbrann», sier brannsjef Ole Christian Torgalsbøen. Her på et brannfelt ved Remnevannet i Aremark kommune.
Annonse

– Har det vært en stressende sommer?

– Det har vært en ekstrem sommer. Vi i brannvesenet har aldri opplevd maken. Vi har hatt seksten branner nå på åtte dager, og det er flere skogbranner enn det har vært i Halden de siste ti årene. Vi er den kommunen i Østfold som har vært hardest rammet. Det er sånn at brannvesenet er dimensjonert etter antall innbyggere i kommunen, men en liten kommune med få innbyggere kan jo ha de største skogene. Så jeg har vært mye ute i skogen. Jeg fikk ikke med meg hvem som hadde vunnet VM i fotball før tirsdag formiddag, for å si det sånn!

– Hva var det som skjedde med denne brannen vi ser herjingene til her?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Når den årlige politikkfestivalen Arendalsuka sparkes i gang om noen uker, er det som alltid med et bredt spekter av norske organisasjoner og foreninger på plakaten. Foruten alle…»