Annonse
16:29 - 17. juli 2018

Macrons VM-triumf

Macron har fått verdens beste PR-agent, Paul Pogba, skriver Tove Gravdal.

Fest hos presidenten: Fotballandslaget ble feiret med hos president Emmanuel Macron (med slips i midten) i Élysée-palasset mandag kveld etter VM-triumfen i Russland. Paul Pogba foran til høyre. Foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Getty Images
Annonse

Det er litt av noen seiersscener som er formidlet fra Moskva og Paris de siste par døgnene. Mens Donald Trump har gjort seg til latter i Helsinki, har hans franske kollega Emmanuel Macron badet i fotball-VMs seiersrus. Idet Frankrike langsomt faller til ro etter tre festdager til ende, er nå landets medier fulle av analyser om hvilken effekt VM-triumfen vil ha på det politiske liv og på Macrons popularitet.

Macron er ekstremt opptatt av koreografi og kommunikasjon, og han styrer sin fremtoning i det offentlige rom ned til minste detalj. Men fotballandslaget var det ikke så lett å styre, noe som var tydelig i en fornøyelig scene fra hagen i Élysée-palasset mandag kveld: Der hadde Macron invitert 3000 gjester for å feire VM-seieren, og presidentparet og laget stilte opp for å ta det offisielle bildet på trappen. Fotoseansen endte i en ubeskrivelig falsk og rølpete versjon av Marseillaisen, anført av Paul Pogba, avsluttet med begeistret klapping fra presidentfruen Brigitte Macron.

Det var ikke mye Macron-regi der, men effekten er verdt mer enn noe PR-byrå kan drømme om å oppnå.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt