Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Kinas ess i ermet

Annonse

Handelskrigen er i gang. Hver gang USA innfører økt toll på kinesiske varer, svarer kineserne med tilsvarende. Dette er et spill som kunne pågått i det uendelige, hadde det ikke vært for at Kina selger langt mindre til USA enn motsatt. Men Beijing sitter på nesten 1200 milliarder dollar i amerikanske statsobligasjoner, som de kan begynne å selge i store kvanta på verdensmarkedet. Da kan USA oppleve det samme som søreuropeiske land under eurokrisen, nemlig at statsgjelden blir stadig dyrere å betjene. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.