Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Kinas ess i ermet

Annonse

Handelskrigen er i gang. Hver gang USA innfører økt toll på kinesiske varer, svarer kineserne med tilsvarende. Dette er et spill som kunne pågått i det uendelige, hadde det ikke vært for at Kina selger langt mindre til USA enn motsatt. Men Beijing sitter på nesten 1200 milliarder dollar i amerikanske statsobligasjoner, som de kan begynne å selge i store kvanta på verdensmarkedet. Da kan USA oppleve det samme som søreuropeiske land under eurokrisen, nemlig at statsgjelden blir stadig dyrere å betjene. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt