Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Hvordan skal du kle deg denne sommeren? Påkledd!

Sexy «nakenmote» får konkurranse av ankelside kjoler, tette halser og løse passformer. I samme slengen åpnes markedet for hele den muslimske verden.

– Den tildekkede stilen er blitt trendy igjen, sier Ruby Aslam, en av to designere bak det «tekkelige» klesmerket Till We Cover. Foto: Charles Moriarty
Annonse

Da britiske Vogue presenterte Stella McCartneys nyeste kolleksjon i mars, var sexy stikkordet. Men ikke på den måten du kanskje tror. «Sexy har vært et buzzword denne sesongen, hovedsakelig fordi vi ikke har sett noe særlig av det», lyder den første linjen i Vogue-artikkelen. 

Hvis sexy mote er lettkledd, figurnært og eggende avslørende, er Stella McCartneys klær ikke sexy. Silhuettene er posete og dekkende, skoene er hovedsakelig klumpete og flate, halsene er høye – det er nesten ikke en bar skulder i sikte. Et av runway-antrekkene er mer eller mindre et gigantisk lappeteppe av et ullskjørt med en gigantisk høyhalset poncho i samme lappete ull, som rekker helt til knærne så hverken armer eller hender synes. Ja, modellen har også bukser under skjørtet.

McCartney er ikke alene med den usexy stilen. H&Ms siste store designersamarbeid høsten 2017 var med Erdem, hvis klær kan beskrives som en slags mormonsk-Huset på prærien-chic. Det er litt gotisk, men mer i den viktorianske retningen, med rysjer og blomster, silke og blonder.

Annonse