Annonse
00:00 - 27. juli 2018

Full fart i pilegrimsindustrien

Gud er tilbake, fastslår Nidarosbiskop Herborg Finnset.

Sans for vandring: Pilegrimsvandringen flytter åndeligheten ut i kroppen, mener Nidarosbiskop Herborg Finnset.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Annonse
– Før vi begynner: I Trondheim har vi en litt kompleks struktur. Jeg er opptatt av at vi får det rett. Vi har to biskoper i Nidaros. Helt formelt er det preses som er vert for olsokgudstjenesten i Nidaros i helgen. Mens biskop i Nidaros er på Stiklestad og har olsokgudstjenesten der. Vi har hvert vårt symboltunge sted å være på.

– Skjønner. Du ble innsatt som Nidarosbiskop i september, så dette er vel første gang du er med på Olavsfestdagene?

– Ja, det er det. Utenfor vinduet mitt er det full rigging av konsertscener og andre greier. «Jaha, her skal noe skje», tenker en når en ser ut vinduet.

– Hva blir dine oppgaver?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.