Annonse
00:00 - 27. juli 2018

Full fart i pilegrimsindustrien

Gud er tilbake, fastslår Nidarosbiskop Herborg Finnset.

Sans for vandring: Pilegrimsvandringen flytter åndeligheten ut i kroppen, mener Nidarosbiskop Herborg Finnset.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Annonse
– Før vi begynner: I Trondheim har vi en litt kompleks struktur. Jeg er opptatt av at vi får det rett. Vi har to biskoper i Nidaros. Helt formelt er det preses som er vert for olsokgudstjenesten i Nidaros i helgen. Mens biskop i Nidaros er på Stiklestad og har olsokgudstjenesten der. Vi har hvert vårt symboltunge sted å være på.

– Skjønner. Du ble innsatt som Nidarosbiskop i september, så dette er vel første gang du er med på Olavsfestdagene?

– Ja, det er det. Utenfor vinduet mitt er det full rigging av konsertscener og andre greier. «Jaha, her skal noe skje», tenker en når en ser ut vinduet.

– Hva blir dine oppgaver?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt