Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Ekstraomganger og mulig omkamp

Utsiktene til brexit-enighet med EU er dårlige, men enda vanskeligere er det for britene å bli enige med seg selv.

Brexit-tåke: Hadde det britiske folk fått velge mellom å bli i EU, eller ha en dårlig avtale med dem, hadde de valgt å bli. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix
Annonse

Denne uken nådde Storbritannias sjelekvaler omkring brexit et foreløpig høydepunkt. Før helgen kom regjeringen til enighet om en plan for de avsluttende forhandlingene med EU. Mandag sprakk den enigheten. De to statsrådene som har hatt det tyngste ansvaret for prosessen tok sin hatt og gikk. Brexit-minister David Davis var først ute, før utenriksminister Boris Johnson, EU-skeptikernes ukronede høvding, fulgte samme vei.

For statsminister Theresa May var Davis og Johnson de siste i en lang rekke statsrådsfall dette året. Hennes egen posisjon i partiet ble betydelig svekket allerede i fjor sommer, da hun besluttet å holde valg, for så å miste de konservatives parlamentsflertall. Brexit har lagt seg som en klam tåke over hele hennes regjeringstid.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.