Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Ved fluktstolens fot

Annonse

I solen finnes ikke problemet, der ser vi nyansene, men i mørket, ja allerede i skyggen er det prekært: Å gjenfinne snusboksen man la fra seg, hvor det nå var, ved fluktstolens fot, borte ved brenneslene, det kan ha vært mot peonene, eller var det i krattet hvor du hadde et ærend? Vi vet det jo, at militære uniformer er grønne fordi verden man kriger i ofte er grønn, med unntak av sandområdene hvor uniformene er sandfarget og på den vinterlige Hardangervidda hvor anorakkene var hvite, men at den nye helsefremmende designen av snusboksen, den udefinert grønne, skulle føre til at man kravlet gjennom hagen på kveldstid, med følsomme fingre og lommelykt, som i sin tid, i veggtilveggteppenes tid, under den private revejakten, nei, der tok hun innersvingen på oss, den utkrøpne Camilla Stoltenberg i Folkehelsa. Jaja, plasten går i alle fall i ett med naturen og blir værende der. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse