Annonse
00:00 - 01. juni 2018

Tull og tøys om dyre byer

Annonse

Der kom det igjen: Oslo er en av verdens dyreste byer, faktisk tredje dyrest, bare forbigått av Zürich og Genève i Sveits, ifølge en rangering gjort av den sveitsiske banken UBS. Hva er dette for noe tull? Boligprisene i Oslo er riktignok høye, men de er høyere i hundrevis av andre byer rundt i verden. Strøm er relativt rimelig i Norge, og har du forsøkt å spise billig i New York eller Washington? Bare vent til du ser det sure oppsynet på kelneren som skal ha 20 prosent i driks. Eller en kaffe på kafé i Paris? Kaffebrenneriet er en billigsjappe i sammenligning. Rangeringen er gjort ved å sammenligne hva det koster å kjøpe 128 utvalgte varer for en familie på tre pluss en hel masse parametere, som adgang til offentlige helsetjenester. Alt dette til side: Erfaring tilsier at Oslo ikke er tredje dyreste by i verden.   

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse