00:00 - 01. juni 2018

Tull og tøys om dyre byer

Der kom det igjen: Oslo er en av verdens dyreste byer, faktisk tredje dyrest, bare forbigått av Zürich og Genève i Sveits, ifølge en rangering gjort av den sveitsiske banken UBS. Hva er dette for noe tull? Boligprisene i Oslo er riktignok høye, men de er høyere i hundrevis av andre byer rundt i verden. Strøm er relativt rimelig i Norge, og har du forsøkt å spise billig i New York eller Washington? Bare vent til du ser det sure oppsynet på kelneren som skal ha 20 prosent i driks. Eller en kaffe på kafé i Paris? Kaffebrenneriet er en billigsjappe i sammenligning. Rangeringen er gjort ved å sammenligne hva det koster å kjøpe 128 utvalgte varer for en familie på tre pluss en hel masse parametere, som adgang til offentlige helsetjenester. Alt dette til side: Erfaring tilsier at Oslo ikke er tredje dyreste by i verden.   

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Høsten 1993 så den nyslåtte sjefredaktør og aviseier Truls Lie og en liten håndfull medarbeidere den første utgaven av den gjenoppstandne kultur- og kommentaravisen Morgenbladet…»