00:00 - 22. juni 2018

Trumps forsvarer

Bildene av barn i bur har ikke rokket ved Per-Willy Amundsens tro på USAs som frihetens fyrtårn.

USAs mann: – Norges venstrevridde og politisk korrekte medier elsker å kritisere USA. Jeg har ikke tenkt å gjøre meg til talsmann for det, sier Per-Willy Amundsen. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix

– Stortingets utenriks- og forsvarskomité er i USA. Hva gjør dere der?

– Det handler om å få impulser på den politiske situasjonen i USA og å pleie forholdet til Norges nærmeste allierte. Det er en viktig reise som betyr mye for å ivareta norske og amerikanske relasjoner.

– Denne uken har det vært stor debatt, også i Norge, om at over 2000 barn av påstått ulovlige innvandrere er blitt skilt fra foreldrene sine og internert i leirer i USA. Hvordan har du opplevd debatten der borte?

Annonse