00:00 - 08. juni 2018

Ta kampen mot det politisk-erotiske kompleks, maner Sigve Indregard.

Ta kampen mot det politisk-erotiske kompleks, maner Sigve Indregard.

«Stortinget er en barnehage» og «politikerne bare krangler». Det mangler ikke på skjellsord om utviklingen hos lederne vårre. Når var det sist vi fulgte ivrig med på Stortingets behandling av en sak? For mange vil svaret være garasjeskandalen. Før det var det Listhaug-skandalen. Og før det igjen var det … valg.

Men kanskje er det ikke Stortinget selv som har skylden. Snarere ser det ut som at våre stadig kortere oppmerksomhetsspenn, omgitt av lokkende underholdning og insisterende varsler på skjermene, har forplantet seg over i hvordan vi følger nyhetene. For samtidig som vi nesten ikke følger med, diskuterer Stortinget store saker på løpende bånd. Og det er slett ikke en nasjonalforsamling som bare stempler ut saker fra regjering og embetsverk.

Blant sakene Stortinget har tatt stilling til er det en del prinsippsaker: permanent bevæpning av politiet. Forbud mot ansiktsdekkende plagg (les: nikab i skolen). Et forslag om å annullere hele kontrakten med ambulanseflyselskapet Babcock. Men det er også en lang, lang liste med saker som virker viktige – og som er helt glemt.

Annonse