Annonse
08:48 - 26. juni 2018

Sverigedemokraterna mot rasisme

VM-historien har sett flere lag bli revet i stykker av etniske motsetninger, skriver Marius Lien.

Jimmy Durmaz opplevde grov, rasistisk hets etter å ha forårsaket frisparket som ga Tyskland seieren lørdag. Foto: Ina Fassbender / DPA / NTB Scanpix
Annonse

Lørdag slo rasismeproblematikken ut i full blomst i fotball-VM i forbindelse med kampen mellom Sverige og Tyskland.

I forkant av matchen blåste det mest hos tyskerne. Etter det tyske tapet i første kamp mot Mexico gikk flere gamle storspillere ut og kritiserte laget – eller mer presist: De kritiserte tyske spillere med tyrkiske røtter.

Stefan Effenberg, landslagsspilleren som i 1994 ble sendt hjem fra VM fordi han viste fingeren til egne fans, uttalte at dagens storspillere Mezut Özil og Ilkay Gündogan aldri burde vært sendt til VM i det hele tatt. Dette fordi de stilte opp på bilder sammen med den tyrkiske presidenten Recep Erdogan før mesterskapet startet.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.