Annonse
08:48 - 26. juni 2018

Sverigedemokraterna mot rasisme

VM-historien har sett flere lag bli revet i stykker av etniske motsetninger, skriver Marius Lien.

Jimmy Durmaz opplevde grov, rasistisk hets etter å ha forårsaket frisparket som ga Tyskland seieren lørdag. Foto: Ina Fassbender / DPA / NTB Scanpix
Annonse

Lørdag slo rasismeproblematikken ut i full blomst i fotball-VM i forbindelse med kampen mellom Sverige og Tyskland.

I forkant av matchen blåste det mest hos tyskerne. Etter det tyske tapet i første kamp mot Mexico gikk flere gamle storspillere ut og kritiserte laget – eller mer presist: De kritiserte tyske spillere med tyrkiske røtter.

Stefan Effenberg, landslagsspilleren som i 1994 ble sendt hjem fra VM fordi han viste fingeren til egne fans, uttalte at dagens storspillere Mezut Özil og Ilkay Gündogan aldri burde vært sendt til VM i det hele tatt. Dette fordi de stilte opp på bilder sammen med den tyrkiske presidenten Recep Erdogan før mesterskapet startet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt