Annonse
08:58 - 11. juni 2018

Stanser falsk forsker

«Lars Andersson» påsto å jobbe ved Karolinska institutet, og fikk publisert ny vaksineforskning. Problemet er at Andersson ikke eksisterer og at forskningen er feil. Da måtte rektor gripe inn.

Tidligere rektor ved Universitetet i Oslo, nå rektor ved Karolinska institutet, Ole Petter Ottersen går hardt ut mot vitenskapelige tidsskrifter. Arkivfoto: Siv Dolmen Siv Dolmen
Annonse

I april publiserte Lars Andersson, «forsker» ved Karolinska institutet (KI), en artikkel i tidsskriftet Indian Journal of Medical Ethics som sa at det er en sammenheng mellom HVP-vaksinen og livmorhalskreft – nettopp den sykdommen som vaksinen er laget for å forebygge. Artikkelen ble raskt spredd av vaksineskeptikere på nettet.

Problemet er bare at ingen «Lars Andersson» jobber ved det medisinske prestisjeuniversitetet i Sverige, som er kjent for å utpeke nobelprisen i medisin og fysiologi. Faktisk finnes han ikke i det hele tatt. 

«Lars Andersson» er en falsk forsker. Og påstandene i artikkelen er feil, ifølge ekte forskere ved Karolinska.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.