Annonse
08:58 - 11. juni 2018

Stanser falsk forsker

«Lars Andersson» påsto å jobbe ved Karolinska institutet, og fikk publisert ny vaksineforskning. Problemet er at Andersson ikke eksisterer og at forskningen er feil. Da måtte rektor gripe inn.

Tidligere rektor ved Universitetet i Oslo, nå rektor ved Karolinska institutet, Ole Petter Ottersen går hardt ut mot vitenskapelige tidsskrifter. Arkivfoto: Siv Dolmen Siv Dolmen
Annonse

I april publiserte Lars Andersson, «forsker» ved Karolinska institutet (KI), en artikkel i tidsskriftet Indian Journal of Medical Ethics som sa at det er en sammenheng mellom HVP-vaksinen og livmorhalskreft – nettopp den sykdommen som vaksinen er laget for å forebygge. Artikkelen ble raskt spredd av vaksineskeptikere på nettet.

Problemet er bare at ingen «Lars Andersson» jobber ved det medisinske prestisjeuniversitetet i Sverige, som er kjent for å utpeke nobelprisen i medisin og fysiologi. Faktisk finnes han ikke i det hele tatt. 

«Lars Andersson» er en falsk forsker. Og påstandene i artikkelen er feil, ifølge ekte forskere ved Karolinska.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt