00:00 - 29. juni 2018

Rødbetikeren svarer

Røbeten: Fin å ta med på sommerfest. Foto: Pixabay

Kjære rødbetiker! 

Jeg er en aldrende professor bosatt i Ullevål hageby, godt gift, men samtidig med et blikk for de yngre studinene på kullet, særlig de av dem som er eksotiske. Jeg holder meg imidlertid unna fysisk kontakt med dem, i motsetning til en nær kollega som har et alkoholproblem ingen snakker om. Nå går det mot den årlige sommerfesten på fakultetet. Alle skal ha med en matrett hver, og jeg vurderer noe med rødbeter. Har du noen tips?

Hilsen Fargeklatt (68)


 

Rødbetikeren svarer: Godt valg. Rødbeten er sunn, kjempegod og kortreist. Har du prøvd rødbethummus? Kok to rødbeter, skyll av en boks kikerter, kjør med hvitløk, sesampasta og olivenolje i kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse