Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Putinparlør

En språklig guide til den store fotballfesten som hjemsøker vårt naboland.

Putins hjemmebane: I dette VM er det duket for en ny tid. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images
Annonse

I anledning fotball-VM har våre russiske kontakter sendt oss en hendig liste over russiske ord og uttrykk du kan få bruk for i løpet av den kommende måneden.

Offside: polozjenije vne igry. Inntrer når en angriper står nærmere mål enn en imaginær rett linje tegnet gjennom bakerste forsvarer. Må for all del aldri brukes i setningen «russerne burde vært avblåst for offside da de gikk inn på Krimhalvøya».

Målvakt: vratar. Den eneste spilleren som får tafse på ballen med hendene sine. Stikker seg ut med egen, gjerne fargerik, klesstil. Mistenkes for å «spille på det andre laget». Settes under overvåkning.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt