Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Putinparlør

En språklig guide til den store fotballfesten som hjemsøker vårt naboland.

Putins hjemmebane: I dette VM er det duket for en ny tid. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images
Annonse

I anledning fotball-VM har våre russiske kontakter sendt oss en hendig liste over russiske ord og uttrykk du kan få bruk for i løpet av den kommende måneden.

Offside: polozjenije vne igry. Inntrer når en angriper står nærmere mål enn en imaginær rett linje tegnet gjennom bakerste forsvarer. Må for all del aldri brukes i setningen «russerne burde vært avblåst for offside da de gikk inn på Krimhalvøya».

Målvakt: vratar. Den eneste spilleren som får tafse på ballen med hendene sine. Stikker seg ut med egen, gjerne fargerik, klesstil. Mistenkes for å «spille på det andre laget». Settes under overvåkning.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.