Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Potetsuppe med biter

Angela Merkel har endelig presentert sin plan for reform av eurosonen.

Gamle feil om igjen? For mange betingelser og sterk tysk kontroll av et europeisk pengefond kan skape mistillit hos mottagerne. Foto: Sean Gallup / Getty Images
Annonse

«En dag vil vi sitte på den andre siden av bordet og de vil bli nødt til å be oss om ettergivenhet når vi krever tilbake pengene våre, og da vil vi behandle dem med hån og forakt og la dem knele før vi gir dem noen betalingsutsettelse.»

Anonym tysk diplomat, 1930-tallet.

Da etterkrigstidens økonomiske verdensorden ble til for over 70 år siden, satt 300 tyske krigsfanger på nederste dekk i båten som brakte den britiske delegasjonen over Atlanterhavet til Bretton Woods-konferansen. Dette var det nærmeste tyskerne kom forhandlingsbordet.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt