Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Potetsuppe med biter

Angela Merkel har endelig presentert sin plan for reform av eurosonen.

Gamle feil om igjen? For mange betingelser og sterk tysk kontroll av et europeisk pengefond kan skape mistillit hos mottagerne. Foto: Sean Gallup / Getty Images
Annonse

«En dag vil vi sitte på den andre siden av bordet og de vil bli nødt til å be oss om ettergivenhet når vi krever tilbake pengene våre, og da vil vi behandle dem med hån og forakt og la dem knele før vi gir dem noen betalingsutsettelse.»

Anonym tysk diplomat, 1930-tallet.

Da etterkrigstidens økonomiske verdensorden ble til for over 70 år siden, satt 300 tyske krigsfanger på nederste dekk i båten som brakte den britiske delegasjonen over Atlanterhavet til Bretton Woods-konferansen. Dette var det nærmeste tyskerne kom forhandlingsbordet.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.