Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Politikkens spill

Annonse

Tyskland er ute av fotball-VM, det er nesten så en skulle tro at de seiersvante spillerne hadde inngått en avtale med forbundskansler Angela Merkel: Hva skulle hun ha gjort om de hadde gått videre fra gruppespillet, i verste fall endt opp i finalen? Skulle hun stått der på tribunen sammen med president Vladimir Putin og la ham sole seg i glansen av et (hittil) strålende VM? Nei, da heller overlate den nøtten til Sveriges statsminister Stefan Löfven, han er likevel så ute å kjøre i sin hjemlige valgkamp at han kan trenge en fotball-boost, selv ved hjelp av Putin. Nå skal dessuten Putin til Finland for å møte president Donald Trump, midt i VM-festen. Og kanskje kommer Frankrikes president Emmanuel Macron til tribunetoppmøte, hvis Les Bleus skulle lykkes med å bikke Maradona over rekkverket og argentinerne ut i åttendedelsfinale. Jammen er det mye å følge med på. Både politikk og fotball.  

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse