Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Man må møte diktatoren

Trump fortjener ros. Og den norske mediedekningen av Nord-Korea har vært for mye preget av det snåle og underholdning, mener sørkoreanske Jinha Sim.

Dialektfordommer. Da hun bodde i Seoul hjalp Jinha Sim avhoppere fra Nord-Korea, blant annet med å legge av seg dialekten fra nord, som det er fordommer mot.
Annonse

– Du gjør noe som sitter langt inne for mange av oss. I et innlegg i Aftenposten tirsdag roser du president Donald Trump.

– Som sørkoreaner ser jeg en forandring her som president Obama aldri klarte å få til. Husk at dette er det første toppmøtet i historien mellom USA og Nord-Korea. Men jeg har skrevet mange stygge ting om Trump selv, på facebook, så personlig har jeg ikke sansen for ham. Men nå tror jeg det gjelder å ha en annen og diplomatisk holdning, for vårt lands del.

– Mange kritiserer Trump for å «omfavne en diktator».

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.