Annonse
00:00 - 15. juni 2018

Man må møte diktatoren

Trump fortjener ros. Og den norske mediedekningen av Nord-Korea har vært for mye preget av det snåle og underholdning, mener sørkoreanske Jinha Sim.

Dialektfordommer. Da hun bodde i Seoul hjalp Jinha Sim avhoppere fra Nord-Korea, blant annet med å legge av seg dialekten fra nord, som det er fordommer mot.
Annonse

– Du gjør noe som sitter langt inne for mange av oss. I et innlegg i Aftenposten tirsdag roser du president Donald Trump.

– Som sørkoreaner ser jeg en forandring her som president Obama aldri klarte å få til. Husk at dette er det første toppmøtet i historien mellom USA og Nord-Korea. Men jeg har skrevet mange stygge ting om Trump selv, på facebook, så personlig har jeg ikke sansen for ham. Men nå tror jeg det gjelder å ha en annen og diplomatisk holdning, for vårt lands del.

– Mange kritiserer Trump for å «omfavne en diktator».

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.