Annonse
00:00 - 22. juni 2018

– Macron er ikke redd og han er ikke dum

Frankrikes president Emmanuel Macron jobber med en plan for å reformere fransk islam. Rådene har han fått fra en tidligere kollega i investeringsbanken Rothschild.

Macrons mann: Hakim El Karoui mener den franske staten må ta en mer aktiv rolle for å organisere utøvelsen av islam.
Annonse

Det har kommet små drypp gjennom hele vinteren og våren. Frankrikes president Emmanuel Macron brygger på en plan for å reformere, eller snarere organisere, fransk islam. Målet er å «bevare det nasjonale limet» i landet som har mistet flest borgere i islamistiske terrorangrep i Europa de siste årene.

I mediene er en tidligere kollega i investeringsbanken Rothschild blitt utpekt som en av presidentens viktigste rådgivere på feltet. Hakim El Karoui ga i vinter ut boken L’Islam, une réligion francaise («Islam, en fransk religion») og medgir gjerne, om enn beskjedent, at han har hvisket presidenten i øret.

– Det er ikke fordi jeg har spesielle talenter. Men siden ingen foreslår noe, blir man lyttet til når man kommer med forslag, sier han.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse