Annonse
00:00 - 22. juni 2018

– Macron er ikke redd og han er ikke dum

Frankrikes president Emmanuel Macron jobber med en plan for å reformere fransk islam. Rådene har han fått fra en tidligere kollega i investeringsbanken Rothschild.

Macrons mann: Hakim El Karoui mener den franske staten må ta en mer aktiv rolle for å organisere utøvelsen av islam.
Annonse

Det har kommet små drypp gjennom hele vinteren og våren. Frankrikes president Emmanuel Macron brygger på en plan for å reformere, eller snarere organisere, fransk islam. Målet er å «bevare det nasjonale limet» i landet som har mistet flest borgere i islamistiske terrorangrep i Europa de siste årene.

I mediene er en tidligere kollega i investeringsbanken Rothschild blitt utpekt som en av presidentens viktigste rådgivere på feltet. Hakim El Karoui ga i vinter ut boken L’Islam, une réligion francaise («Islam, en fransk religion») og medgir gjerne, om enn beskjedent, at han har hvisket presidenten i øret.

– Det er ikke fordi jeg har spesielle talenter. Men siden ingen foreslår noe, blir man lyttet til når man kommer med forslag, sier han.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt