00:00 - 29. juni 2018

Laksens farge er «en utfordring»

Blekere fisk? Arkivfoto: Herman Ekendahl-Dreyer

«Oppdretter Line Ellingsen melder at fargen på laksekjøttet er blitt et problem de siste to årene», skriver Intrafish. «Fisken klarer ikke ta opp farge etter hvert som den vokser». «Den oppfattes som bleikere». Oppdrettslaks får fôr som er unaturlig for den, og har ikke lenger sin rødfarge. Oppdretterne gir den derfor fargestoffet astaxantin. Nå hjelper ikke fargestoffet lenger, ifølge Ellingsen. Fôrselskapene mener «problemet kan skyldes stress, håndtering, for hurtig vekst eller vårdropp», sier Ellingsen til Intrafish, men legger til: «Jeg begriper det ikke».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse