Alle har vel kjent på det, der de står en trøtt ettermiddag på butikken: Hva skal man egentlig spise om man vil være så klimasnill som mulig? Greit, kukjøtt er ut. Men soyabønner dyrket i det som pleide å være regnskog, kan da vel ikke være så bra, det heller? En studie fra University of Washington i USA gir ett svar: Spis østers og sardiner. Forskerne har gjort livssyklusanalyse av en rekke mattyper, og funnet ut at fangst av små stimfisk og dyrking av muslinger er det som gir mest mat for minst klimaskadelig innsats. Østers-dietten kom bedre ut av det enn vegetarianer- og veganervarianter fra tidligere studier, melder forskerne. Champagnen sier studien ingenting om.
Aktuelt / NOTERT / Kjøleskapets klimaregnskap
00:00 - 15. juni 2018
La dem spise østers
Annonse
Mest lest
Aktuelt / KOMMENTAR
Aktuelt / KOMMENTAR
Aktuelt / Koronakrise / Grensetesting
Aktuelt / Teknologi / forskningsetikk
Aktuelt / UKENS SPØRSMÅL / forskning og språk
Aktuelt / Alternativ behandling / tv-serie
Aktuelt / Koronaforskning
Aktuelt / INTERVJU / ØKONOMI
Aktuelt / FORSKNINGSFRONTEN / DEMOKRATI
Aktuelt / Utenriks / GRENSEKONTROLL
Aktuelt / DOKUMENTAR / Politikk
Aktuelt / KLIMAPOLITIKK
Aktuelt / FORSKNING / koronakrisen