Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Flaks for livet

Annonse

Svenske storvinnere i lotterier ble varig mer fornøyde med livet, ifølge en ny og omfattende studie. Funnet har vakt oppsikt fordi tidligere forskning har tydet på lotto-lykke raskt forsvinner. Imidlertid skiller forskerne her mellom graden av tilfredshet og lykkefølelse, og for det siste var effekten av å vinne store pengesummer mye mindre. Heller ikke mental helse ble særlig påvirket sammenlignet med kontrollgrupper. Konklusjonen er at finansiell tilfredshet er viktig for generell tilfredshet på lang sikt. Klem fra Hamar.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»