Annonse
13:11 - 29. juni 2018

«Det er et helvete»

Da Norge forlot Afghanistan, satt Sanjar Botoon igjen. Han var livredd.

Annonse

Da de norske soldatene trakk seg ut av Afghanistan i 2012, satt hundrevis av mennesker igjen i frykt. Afghanerne som hadde jobbet for nordmennene i Faryab fryktet for livene sine, flere mottok dødstrusler. 106 tolker søkte om asyl i Norge. En av dem var Sanjar Botoon, som Anders Hammer følger gjennom flere år i denne episoden av Arven etter Norge.

Dokumentarfilmskaper Anders Hammer bodde i Afghanistan i seks år, og har vært i Faryab hvert år siden 2006. I dokumentarserien Arven etter Norge viser han hvordan det ser ut i Faryab i dag. Hva ble resultatet av den norske krigføringen og det største statsbyggingsprosjektet Norge har deltatt i utenlands noensinne?

Tidligere i serien har Hammer fulgt den brutale krigsherren Nizamuddin Qaisari på tur, og besøkt det norske fengselet i Faryab, hvor kvinner sitter fengslet med sine barn for å ha rømt fra voldelige ektemenn. Han har også møtt en mann som drømmer om å ta livet av utlendinger og bli en «martyr».

OBS: Denne episoden inneholder sterke bilder i innledningen. 

Vil du ha varsel når neste film dukker opp? Legg inn din e-postadresse her:

Mailchimp Arven etter Norge

For å sende disse e-postene, lagres din e-postadresse hos vår underleverandør Mailchimp. Du kan når som helst melde deg av listen ved hjelp av lenker i e-postene. Vi verner om dine opplysninger. E-postadressen du oppgir her vil kun bli brukt til å sende oppdateringer om videoserien, og listen vil bli slettet når alle filmene i serien er publisert.

NB: Filmserien er kun tilgjengelig for norske ip-adresser.

Se alle episoder i serien her. Oppdateres fortløpende.

Les også:

«Minner mest av alt om Game of Thrones.» Intervju med Anders Hammer.

Bakgrunn: Livsfarlig, sier forsker om USAs strategi hvor krigsherrer får økonomisk og militær støtte.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse