Annonse
13:11 - 29. juni 2018

«Det er et helvete»

Da Norge forlot Afghanistan, satt Sanjar Botoon igjen. Han var livredd.

Annonse

Da de norske soldatene trakk seg ut av Afghanistan i 2012, satt hundrevis av mennesker igjen i frykt. Afghanerne som hadde jobbet for nordmennene i Faryab fryktet for livene sine, flere mottok dødstrusler. 106 tolker søkte om asyl i Norge. En av dem var Sanjar Botoon, som Anders Hammer følger gjennom flere år i denne episoden av Arven etter Norge.

Dokumentarfilmskaper Anders Hammer bodde i Afghanistan i seks år, og har vært i Faryab hvert år siden 2006. I dokumentarserien Arven etter Norge viser han hvordan det ser ut i Faryab i dag. Hva ble resultatet av den norske krigføringen og det største statsbyggingsprosjektet Norge har deltatt i utenlands noensinne?

Tidligere i serien har Hammer fulgt den brutale krigsherren Nizamuddin Qaisari på tur, og besøkt det norske fengselet i Faryab, hvor kvinner sitter fengslet med sine barn for å ha rømt fra voldelige ektemenn. Han har også møtt en mann som drømmer om å ta livet av utlendinger og bli en «martyr».

OBS: Denne episoden inneholder sterke bilder i innledningen. 

Vil du ha varsel når neste film dukker opp? Legg inn din e-postadresse her:

Mailchimp Arven etter Norge

For å sende disse e-postene, lagres din e-postadresse hos vår underleverandør Mailchimp. Du kan når som helst melde deg av listen ved hjelp av lenker i e-postene. Vi verner om dine opplysninger. E-postadressen du oppgir her vil kun bli brukt til å sende oppdateringer om videoserien, og listen vil bli slettet når alle filmene i serien er publisert.

NB: Filmserien er kun tilgjengelig for norske ip-adresser.

Se alle episoder i serien her. Oppdateres fortløpende.

Les også:

«Minner mest av alt om Game of Thrones.» Intervju med Anders Hammer.

Bakgrunn: Livsfarlig, sier forsker om USAs strategi hvor krigsherrer får økonomisk og militær støtte.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse