Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Bokkøl på en stubbe

Annonse

«Hva skjer med naturopplevelsene vi er glade i, når naturen og livsstilen er i endring?» Det er WWF og Norsk Friluftsliv som ber om innspill til en rødliste for truede naturopplevelser. Her er forslaget fra mann (54): Nær bebyggelsen, på en knaus med utsikt satt de unge, fyrige, hjemme fra jobb i Nordsjøen og pilset. På en knatte over lekeplassen satt de eldre og drakk bokkøl, sosialt beskyttet av at i alle fall én av dem kunne snakke om konvoiene. Noe rusk, noe rask og noen korker lå det etter dem, men det var trivsel i det, en trivsel i kveldingen blant menn som man nå må til torget i Syden for å finne. Ja, livsstilen er i endring slik at ølkorkene er sunket ned i skogbunnen, men endringens retning er ikke gitt, så jeg foreslår at man i alle tettbygde strøk ansetter en mann til å sitte på en stubbe etter jobb og hoie til de som er ute og løper: Kom nå her og sett deg, Ulf! 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse