Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Bokkøl på en stubbe

Annonse

«Hva skjer med naturopplevelsene vi er glade i, når naturen og livsstilen er i endring?» Det er WWF og Norsk Friluftsliv som ber om innspill til en rødliste for truede naturopplevelser. Her er forslaget fra mann (54): Nær bebyggelsen, på en knaus med utsikt satt de unge, fyrige, hjemme fra jobb i Nordsjøen og pilset. På en knatte over lekeplassen satt de eldre og drakk bokkøl, sosialt beskyttet av at i alle fall én av dem kunne snakke om konvoiene. Noe rusk, noe rask og noen korker lå det etter dem, men det var trivsel i det, en trivsel i kveldingen blant menn som man nå må til torget i Syden for å finne. Ja, livsstilen er i endring slik at ølkorkene er sunket ned i skogbunnen, men endringens retning er ikke gitt, så jeg foreslår at man i alle tettbygde strøk ansetter en mann til å sitte på en stubbe etter jobb og hoie til de som er ute og løper: Kom nå her og sett deg, Ulf! 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt