Annonse
00:00 - 25. mai 2018

Usikker test er også skadelig

Mindreårige enslige asylsøkere er fulle av traumer, og de blir sykere når UDI sender dem til mottak for voksne.

Dårlig psykisk helse: Psykiater Marianne Jakobsen har forsket på enslige, mindreårige asylsøkere. Bildet er fra Kure gård asylmottak for mindreårige i Rygge. Arkivfoto: Siv Dolmen
Annonse

– I avhandlingen kartlegger du blant annet den mentale helsen til en gruppe mindreårige asylsøkere som kom til Norge uten familie.

– Jeg er psykiater, og ønsket å gjøre studie der jeg fikk gjøre ordentlig diagnostikk, og ikke bare bruke spørreskjema, som er det vanlige i forskning som dette. Så jeg har sittet og snakket med ungdommene en og en i såkalt strukturerte diagnostiske intervjuer, det er det som regnes som gullstandarden i psykiatrisk forskning. Totalt intervjuet jeg 160 ungdommer (fra Afghanistan, Somalia, Algerie og Iran). 

– Hvordan hadde de det?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt