Annonse
00:00 - 18. mai 2018

Tap, taprere, taprest

Du kan klore denne fylkeskommunen ut av mine kalde, døde hender.

Annonse

58 prosent av finnmarkingene deltok da Finnmark fylkeskommune avholdt folkeavstemning om hvorvidt Finnmark fylkeskommune skulle slås sammen med Troms. Av de oppmøtte stemte 87 prosent nei.

For tre år siden ble det avholdt fylkestingsvalg om hva denne fylkeskommunen faktisk skal gjøre, mene og ta seg til. Da deltok 53 prosent.

Vi forflytter oss til Oslo, i det Herrens år 2013. Besøkstallene i Bredtvet kirke sank og sank. Samtidig kom det flere katolikker til bys, fra Øst-Europa, Sør-Amerika og Sørøst-Asia, og de hadde det trangt. Utleie kunne spare Den norske kirke for penger og gi nytt liv til gudsdyrkingen i skyggen av kvinnefengselet. En vinn-vinn for både Gud og hvermann? Å, nei! Resultatet ble opprørte leserbrev og demonstrasjonstog. Det vites ikke om de hadde banneret «vi bruker kanskje ikke dette bygget, men vi liker tanken på at vi kunne gjort det dersom vi plutselig fikk lyst igjen!».

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse