10:01 - 24. mai 2018

Statlig fiskekampanje ville vært ulovlig på glass

Statlig kampanje for å få barnehagebarn til å spise mer fisk, ville vært ulovlig dersom maten ble servert på glass. Årsaken er EUs regler mot miljøgifter.

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix

«Sesamlaks», «pastalaks» og «taco med laks». Det er noen av oppskriftene 13 000 ansatte i norske barnehager og SFOer er blitt kurset i de siste ti årene. Gjennom programmet Fiskesprell, som har som mål å «øke sjømatkonsumet blant barn og unge», har også 759 000 elever i barne- og ungdomsskolen fått råvarer og undervisningsmateriell for å spise mer fisk. Programmet drives av Norges sjømatråd AS, et statlig aksjeselskap som skal markedsføre fisk og sjømat for produsentene. 

Et nærmere blikk på oppskriftene viser imidlertid at de inneholder mer miljøgifter enn EUs maksgrense for gift i barnemat.

Annonse