Annonse
00:00 - 11. mai 2018

Problemer i infrastrukturen

Annonse

Laks er viktig for Norge, men hvordan skal fisken fraktes til markedene? Det latviske transportselskapet Kreiss har Marine Harvest, Salmar og Coast seafood som sine største kunder. Nå melder lastebil.no at sjåførene har ukentlig arbeidstid på 56 timer og en effektiv timelønn på rundt 15 kroner. «Slavelønninger» sier Geir A. Mo i Norges lastebileierforbund. Samtidig har NRK en sak om den planlagte sjømatterminalen på Gardermoen, som Anja Bakken Riise i Fremtiden i våre hender kaller en «klimabombe». «Oppdretterne bruker villfisk og soya fra Sør-Amerika i fiskefôret, for å deretter fly laksen tilbake som luksusmat til Asia og USA», sier hun til NRK.

Arkivfoto: Christian Belgaux

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse