Annonse
00:00 - 18. mai 2018

Pinsepreken

Annonse

Ti! Ty! Gledesløse hedninger, slavenaturer! Hva klager dere over hver eneste vår? At vi har en annen pinsedag? Kutt heller julen med dens sludd, kapp påsken med dens råtne sne, forby høstmørkeferien, men ikke kødd med pinsen! Står ikke forsythiaen i lys lue? Og hvert øyeblikk syrinen? Blir det for mye å ta inn, for ditt begrensede sinn? Visst er det helt vilt, men dermed i samsvar med vårens store historie: Første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn sto han opp fra de døde, førti dager senere fór han til himmels, ti dager etterpå kom et drønn fra himmelen, det var Den hellige ånd, og dermed var apostlenes forrykende gjerninger i gang, og mangler du lesestoff der inne i din dystre hule, er det bare å begynne på Apostlenes gjerninger, kapittel 1. Ved kapitel 28 har du vært på en reise Middelhavet rundt under Romerriket som man skal være hjernevasket av den norske samtiden for ikke å ha utbytte av. Se, dette er annen pinsedag til for, hvis det regner.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse